2012/09/09

Filmvilág

Ismételten egy újabb nap. Minden egyes nap új kihívás és próbák elé állít minket. Nem vagyok egy világ gyűlölő ember de amit tényleg rengetegen művelnek az hihetetlen. Viszonylag sokat járok moziba de ami a filmvilágba megy az komolyan néha a határokat súrolja. Számomra az Alice Csodaországban 2010(Alice in wonderland) volt az első csepp abban a bizonyos pohárban. Ezzel valami hihetetlen nagy újra feldolgozási lavinát indított el Hollywood. Arról nem is szólva, hogy hiába a klasszikus Depp/Burton páros sajnos a Disney keze nagyon is látszik. Nos ez nem egy kritika tehát menjünk is tovább. Innentől pedig jöttek a rókabőrök szépen sorba ahogy kell. Ha volt esetleg köztük egy két ígéretes a szinkronnal sikerült tökéletesen gallyra vágni az egészet. Ami mind a mai napig tart és a film listákat nézve még pár évig ez lesz a divat és itt most inkább nem akarnám kifejteni kedves Spielberg bácsi és a Star Wars "feljavításokat". Ha pedig megnézzük az új alkotásokat amik valamiféle újdonságot visznek a filmvilágba azoknak hozzávetőlegesen az egy negyede olyan amit tényleg érdemes újra és újra megnézni. Nem tudom mi lesz ennek a pénz hajkurászásnak vége. Sajnos sok a birka ember manapság és néhányan olyan filmekért rajonganak aminek semmi de semmi értelme a világon. Nem akarok senkit megbántani de tényleg rengeteg ostoba ember van akik nem veszik észre magukat. Most ez a Project X vagy mi...hihetetlen, hogy ez kell a népnek. Rengeteg véleményt olvastam róla amik kivétel nélkül vagy nagyon jó vagy értelmetlen. Érdekesség, hogy akiknek nagyon tetszett azoknak semmivel nem tudták ezt alátámasztani mindössze annyi volt, hogy "nagyon jó" meg "életem legjobb filmje"....stb. Akinek pedig nem tetszett azoknak konkrét érvei voltak rá. Túlságosan sok suttyó él köztünk. De nem ítélek el senkit csak nagyon zavaró akkor is. Meg ez a Ted is most. A csapból ez folyik de a sok sérült csak isteníteni tudja.

De a sorozatokról se feledkezzünk meg. Itt is hemzsegnek az egymást különböző módon másoló szappanoperák végtelenül sok csavarral amire már már lehetetlen felkészülni. Gusztustalan...és komolyan. Ez? Ez? Ez kell az embereknek? Aki megvan győződve róla, hogy egyedül ő normális az hülye? Nem is értem, hogy ezt a rengeteg mennyiségű legális környezetszennyezést, hogy lehet tűrni(RTL és TV2 itthon elsősorban). Viszont a külföldi sorozatok hatalmas mennyiségéből is csipegethetünk. Ez az iparág az utóbbi két, három évben robbanásszerűen fejlődik. A baj ezzel, hogy kezdik szerintem túlzásba vinni. Már annyi mindenből lehet válogatni, hogy hihetetlen. Aki ezeket figyeli az érti miről beszélek. Persze ez nem feltétlenül rossz de ide is elért a pénz szaga mivel olyan sorozatok is indulnak amik esetleg egy film alapból indulnak ki. Kicsit soknak érzem már. De itt is most elővesznek egy csomó régi sorozatot és folytatják X év után(lásd Dallas). A legszörnyűbb pedig, hogy az ilyen egyből kap szinkront is és elkezdik vetíteni a TV -be. Tényleg undorító, hogy a pénz körül forog minden. Vannak nagyon remek sorozatok ahol keresni kell a rejtett összefüggéseket és gondolkodni ahol remek színészek vannak(Touch) az ilyeneket soha nem fogják látni az emberek mert valaki úgy gondolja, hogy nem hoz elég pénzt a konyhára.

Harmadik és egyben utolsó bekezdésem pedig külön az ilyen tehetségkutatóknak szánom. Ez a műfaj már alapból kiállt a megalázásért. Értékelném ha például három évente rendeznének egyet mert az egész korrekt lenne, hogy nyilvánosan keresnek tehetségeket. De ez az évente megrendezett show megint a pénzkörül forog. Valahol persze zsenik az emberek hiszen a hülyékből csapolják a nagy pénzeket de mégis...És mi van ezek után? Fognak egy győztest akit egy évre bedobnak a sikítozó zombik közé és három év múlva már senki nem is ismeri de mégis termeljük ki a fölösleges "celebeket", hogy a népnek legyen kiknek az életén csámcsogni. Mindenki foglalkozzon már a saját dolgával. Ez egy körforgás már. Nem tudom...talán az emberek imádják beleütni az orrukat a másik életébe. Meg ott van még az a réteg aki állítása szerint azért nézi, hogy kiröhögje a szerencsétleneket. Nincs ezzel gond de ezzel megint csak a TV csatorna malmára hajtják a vizet. Tudnám a végtelenségig ragozni de így is túllőttem a célon.

Tehát érlek titeket....Lássatok is ne csak Nézzetek!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése